Wat is hersenwerk?

Bij hersenwerk zetten we de neus van de hond aan het werk d.m.v. snuffel-zoek en puzzelspelletjes. Met behulp van allerlei materialen en voorwerpen is hersenwerk een geestelijke uitdaging voor je hond.

Enkele voordelen van hersenwerk zijn:

  • Je kunt je hond laten ontspannen
  • Het geeft jou als eigenaar nog beter inzicht in het gedrag van je hond
  • Het verbetert de band tussen jou en de hond
  • Je bent op een andere manier bezig met je hond
  • Je hond krijgt meer zelfvertrouwen

Wat leer jij en je hond tijdens hersenwerk?

Bij jij en ik leer ik je goed te kijken naar de lichaamstaal van je hond. Ook laat ik je zien naar de verschillende signalen en wat voor gedrag je hond kan laten zien tijdens het hersenwerk. Je krijgt inzicht en kennis in het hersenwerk en je leert je hond beter te begrijpen. Samen ontdek je welke puzzels, spellen, materialen en voorwerpen je hond het leukst en prettigst vindt om mee te werken.

Wat bereik je door hersenwerk?

Door het hersenwerk ontstaat er een goede band en samenwerking tussen jou en je hond. Jou hond krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen en gaat zich veilig voelen.

Belangrijk bij het hersenwerk is dat jouw hond rustig, ontspannen, geconcentreerd en op eigen tempo bezig is. Met behulp van jou gaat je hond ontdekken, puzzelen en nadenken over hoe hij zijn beloning kan bemachtigen. Door zijn neus te gebruiken gaat hij in verschillende voorwerpen en materialen op zoek naar iets leuks of lekkers.

 

 

Wil je op een leuke en ontspannen manier bezig zijn met je hond en wil je begeleidt worden in het stapsgewijs aanleren van zelfgemaakte puzzels, speciaal geschikt voor jouw hond?

Nieuwsgierig geworden?

Meld je dan nu aan!

 

De kosten voor 1 sessie hersenwerk is €40,-